Stad werkt mee aan alarmeringssysteem

Op 31 juli 2017

Bron: HLN.be 24/07/2017

Lokeren heeft ingetekend op het alarmeringssysteem BE-Alert. Het systeem zorgt ervoor dat inwoners meteen verwittigd worden bij een noodsituatie en de nodige instructies krijgt.

Dankzij BE-Alert kan de burgemeester, gouverneur of minister een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo krijgen alle betrokken inwoners snel de nodige informatie. Inwoners moeten zich registreren op de site van BE-Alert.

Bij een noodsituatie kunnen inwoners een BE-Alertbericht ontvangen via een sms, een gesproken bericht, via een vaste telefoonlijn of een e-mail.

Gemeenteraadslid Philippe Van Streydonck (N-VA) betuigt zijn tevredenheid over de deelname van de stad aan het project. "Het is duidelijk dat dit dringend nodig is. Ik verwijs graag naar het ammoniaklek in een firma op het industrieterrein De Rozen waarbij heel wat omliggende bewoners niet op de hoogte waren dat men ramen diende gesloten te houden. BE-Alert kan bij zo'n gebeurtenissen een nuttige tool vormen", aldus Van Streydonck. (YDS)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is