Sportterreinen H. Geestmolenstraat alleen klaar voor hockey!

Op 29 augustus 2018

De hockeyclub kan na de plechtige opening op 31 augustus beschikken over een spiksplinternieuw kunststofterrein met beregening. Een troef voor de succesvolle club en voor een sport die sterk aan populariteit wint.

De stad Lokeren stak maar liefst 600.000 euro in dit project. De provincie Oost-Vlaanderen en minister van sport Muyters zorgden voor de andere subsidies. De voorwaarden voor die subsidies staan zwart op wit: de sportinfrastructuur moet door meerdere sporten en sportclubs en in onderling afspraak gebruikt worden.

Maar: de rugby en de voetbal blijven nog op hun honger zitten want hun terrein vol stenen en afval moet opnieuw worden afgegraven, met goede grond aangevuld en ingezaaid. De verschillende sportclubs moeten bovendien nog afspraken maken over het gebruik van deze bovenlokale multifunctionele sportinfrastructuur met terreinen, kleedkamers en cafetaria. Bart Staes, bestuurslid rugbyclub tevens bestuurslid N-VA, dringt er daarom bij het stadsbestuur op aan om zijn belofte te houden en ook de rugby- en voetbalspelers zo snel mogelijk een professioneel speelveld te geven. De rugbyclub moet nu noodgedwongen uitwijken naar andere velden wat voor een beginnende club extra-sportieve zorgen met zich meebrengt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is