Open brief aan Schepen van Middenstand over Stationsstraatperikelen

Op 29 september 2016

Geachte schepen,

Beste Peter,

 

Ik ben, tijdens Kovekens Lokale Markt, aan de praat geraakt met enkele zelfstandigen van de Stationsstraat. Op 1 september startten, zoals u weet, de werken aan de Pr. Thuysbaertlaan (2-de fase renovatie Markt). Het starten van de werken op de eerste schooldag was niet echt de beste zet ooit te noemen. Vele ouders wensten namelijk hun kroost persoonlijk af te zetten aan de schoolpoort  maar belandden in een regelrechte chaos.

 

Uit een korte navraag heb ik geleerd dat de zelfstandigen van de Stationsstraat eveneens totaal verrast werden door de plotse start van de werken.Hun terechte ontevredenheid leidde tot een vlug georganiseerde infovergadering vanuit het stadsbestuur. Dat hun vraag om de Koophandelstraat in 2 richtingen open te houden werd afgewezen, leidde tot wat ontevredenheid. De werken betekenen uiteraard ook een aanzienlijk omzetverlies bij de lokale handelaars (wat me reeds volmondig werd bevestigd door een aantal zelfstandigen).

 

Er staat aan de toegang tot het Stationsplein weliswaar een bord met o.a. de tekst "handelaars bereikbaar" maar die boodschap gaat wat verloren tussen alle andere oranje-zwarte mededelingen. Elke handelaar probeert dan ook met alle middelen zijn/haar bereikbaarheid duidelijk te maken aan hun klanten. Het resultaat is een allegaartje van geplastificeerde A4-posterkes die her en der worden aangeplakt (zie bijlagen). De schepen van Mobiliteit heeft meegedeeld dat het Gewest deze wellicht zal verwijderen (wegens uiteraard onwettelijk) maar dat de lokale politie ze ging laten hangen, een positieve geste maar met een zeer beperkte zichtbaarheid.

 

Ik heb een (goedkoop) voorstel dat, eerst en vooral veel sierlijker zal ogen, maar vooral een stevige steun in de rug kan betekenen voor de getroffen handelaars.

Is het niet mogelijk een tweetal spandoeken te voorzien (1 aan de toegang van het Stationsplein en 1 aan de toegang van de Stationsstraat)

met daarop de tekst "HANDELAARS BEREIKBAAR", de logo's of namen van de verschillende handelaars en de te volgen route?

 

 

De prijs voor een dergelijke spandoek is amper € 25/m² (ref. Fima Promotions, Gentse Steenweg 180/A te Lokeren). Ik ben ervan overtuigd dat het heel wat professioneler, uitnodigender en vooral officiëler zal ogen dan de inderhaast opgehangen A4-kes. Dit kan toch een kleine steun betekenen aan de belastingbetalende zelfstandige die de werken dienen te ondergaan. Die boodschap kan dan eveneens worden gedeeld via de sociale media van het stadsbestuur. Het moet op de Facebookpagina van Stad Lokeren toch niet alleen om "eierboodschappen" gaan hé ....  :-)

 

 

Hopende op een positief gevolg,

 

Vriendelijke groeten,

 

Eddy

 

 

Eddy Van Bockstal
N-VA Lokeren

OCMW-raadslid
Veerstraat 3
9160  Lokeren
0486 / 43 73 99

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is