N-VA bezorgd over criminaliteit in station van Lokeren

Op 4 september 2023


Vorige week nog slaakte de NMBS een noodkreet omwille van de stijgende criminaliteit in haar stations en de situatie in het station Brussel-Zuid. N-VA-Kamerlid Tomas Roggeman uit Dendermonde en Lokers N-VA-gemeenteraadslid Manu Diericx waarschuwen dat de situatie zich niet beperkt tot Brussel. "Uit de cijfers die ik opvroeg bij de minister van Binnenlandse zaken blijft dat er ook in Lokeren nog werk aan de winkel is", zegt Roggeman.


"De cijfers tonen een opvallende stijging van het aantal drugsdelichten. Daar waar er in 2018 5 druggerelateerde misdrijven waren in het station van Lokeren, waren dat er in 2021 al 17. Maar dat is nog niet alles. Enkel in de eerste drie trimesters van 2022 werden er in Lokeren reeds vier keer meer diefstallen en afpersingen gepleegd dan in het hele jaar 2021 en dubbel zoveel dan in 2020. Dezelfde significante stijging kunnen we vaststellen voor het aantal inbreuken tegen de lichamelijke integriteit, die zelfs meer dan verdubbelden tegenover 2020", zegt Roggeman. "  

"Het resultaat verbaast ons niet, maar moet wel het signaal zijn voor meer actie", zegt Diericx. "In Lokeren doet de politie af en toe controles in verband met drugs, maar voor ons zijn dat er nog steeds veel te weinig. Lokeren is een gekende halte op de lijn Antwerpen-Gent en heeft een rechtstreekste verbinding met Brussel. Nog vorig jaar werden er twee cafés gesloten omwille van overtredingen van de drugswet. Daar moeten we beslist nog meer in investeren. Nu de stad in sneltempo groeit, moet de Stad Lokeren verder haar verantwoordelijkheid nemen. N-VA zal dit zeker ter sprake brengen op een komende gemeenteraad." 
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is