Lokeraars Manu en Monique N-VA-kandidaat voor Vlaams en Federaal Parlement

Op 11 december 2023

Op 11 december blies de Oost-Vlaamse N-VA verzamelen voor een druk bijgewoond persmoment in Gent. Daar maakten federaal  lijsttrekker Anneleen Van Bossuyt en Vlaams lijsttrekker Matthias Diependaele de N-VA-kieslijsten bekend voor Oost-Vlaanderen. Bij de 78 Oost-Vlaamse kandidaten ook twee Lokeraars. 


Manu Diericx (29) zal de tweede opvolgersplaats voor het Vlaams Parlement verdedigen. Hij is op dit moment actief als gemeenteraadslid voor N-VA Lokeren en afkomstig uit Eksaarde. Professioneel werkt hij als jurist en in zijn vrije tijd is hij muzikant. Als master in de Politieke Wetenschappen en master en de rechten beseft Manu als geen ander hoe de Belgische staatsstructuur een welvarend Vlaanderen elke dag in de weg staat. Vanuit een groot rechtvaardigheidsgevoel wil hij werken lonender maken en misbruiken strenger aanpakken. Als zoon uit een arbeidersgezin weet hij als geen ander hoe belangrijk een kwaliteitsvol onderwijs is, met veel aandacht voor het Nederlands als verbindende taal.

 

Monique De Witte (66) staat op de zestiende plaats voor de Kamer, het federale Parlement. Monique werd geboren in een landbouwersgezin waar werken centraal stond en ze is gewezen zaakvoerder van een bekende dierenspeciaalzaak. Ze zetelt momenteel in het Lokerse Bijzonder comité sociale zaken, waar ze duidelijk maakt dat er rechten maar ook plichten zijn. Ze wil zich dan ook inzetten voor een grondige bijsturing van de leefloonrechten en uitkeringen, zodat onze welvaart behouden blijft.

Manu en Monique stellen zich de komende maanden voor in heel Lokeren.  "Lokeren verdient een sterke vertegenwoordiging, ook in Brussel. Denk maar aan de dagelijkse mobiliteitsknoop op gewestwegen rond Lokeren, beleid rond uitkeringen en het totale gebrek aan inburgeringsbeleid in Lokeren. N-VA Lokeren-Moerbeke werkt op inhoud voor onze inwoners en die lijn trekken we door tot in Brussel", zeggen Diericx en De Witte. 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is