Handelaars Stationswijk trekken aan alarmbel: “25 procent minder omzet”

Op 1 oktober 2016

Bron: Het Nieuwsblad

Het centrum van Lokeren kreunt onder de wegwerkzaamheden. De heraanleg van de Markt leidt niet alleen tot vertraging op de omleggingswegen, ook de handelaars van de Stationswijk klagen steen en been over de gebrekkige communicatie en bewegwijzering.

“Je mag ons omzetverlies op zowat 25 procent rekenen sinds het begin van de werken”, vertelt Brunhilde Van Boven, die in de Stationsstraat de Press Shop uitbaat. Haar buren en collega-middenstanders treden haar meteen bij.

“Alle handelaars in onze straat blijven tijdens de werken perfect bereikbaar, maar door een heel onduidelijke bewegwijzering lijkt dat net niet het geval”, vervolgt Van Boven.

“Verder is de verkeerssituatie in onze straat heel onduidelijk. Niemand houdt zich aan het eenrichtingsverkeer. De rijrichting is op zijn minst merkwaardig te noemen.Om van de parkeerdruk maar te zwijgen”, stellen de handelaars.

N-VA bestuurslid en OCMW-raadslid Eddy Van Bockstal bond de koe de bel aan en bundelde de klachten bij het stadsbestuur. “Het zou de stad sieren om aan te geven dat de vele handelaars in deze buurt perfect bereikbaar zijn.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is