Diericx (N-VA) vraagt extra controles op fietsverlichting

Op 7 december 2023


Maandagavond vond in het Lokerse Stadhuis de Commissie Algemeen Beleid van de gemeenteraad plaats. Zo werden onder meer de veiligheidssituatie in het station van Lokeren en de situatie op de hoedhaarsite besproken. De gemeenteraadsleden gingen in gesprek met Korpschef Dirk De Paepe en burgemeester Filip Anthuenis. 
N-VA-gemeenteraadslid Manu Diericx stelde er onder andere voor om meer controles op fietsverlichting te organiseren. "Het mistige weer van de voorbije dagen in combinatie met de duisternis in de ochtend- en avondspits maken het levensgevaarlijk wanneer fietsers niet goed zijn verlicht. Toch zien we nog veel te veel fietsers die zonder licht rondrijden. Zo brengen ze niet alleen zichzelf maar ook andere mensen in gevaar. Ik fiets zelf elke dag door Lokeren en kom elke dag nog te veel mensen tegen die zonder verlichting rondfietsen", zegt Diericx. 
Diericx vroeg namens de N-VA-fractie om te blijven sensibiliseren, maar ook op te treden. "Wie niet horen wil, moet voelen. Een lichtje is niet de kost. Ik vind het dan ook de verantwoordelijkheid van ouders om dit voor hun kinderen in orde te brengen", voegt Diericx daar meteen aan toe
Diericx kreeg meteen positief nieuws, want de korpschef kondigde intensieve controles op fietsverlichting aan, die deze week al plaatsvinden. Wie geen afdoende verlichting heeft, zal een GAS-boete krijgen. De korpschef kondigde aan dat de politie naast boetes ook lichtjes zal uitdelen zodat mensen wel hun fietsrit kunnen vervolledigen. 
"Veiligheid is voor de N-VA een kernthema. Bovendien geloven we in persoonlijke verantwoordelijkheid. Iedereen moet zijn steentje bijdragen om die veiligheid ook echt waar te maken, ook in het verkeer. We zijn dus tevreden met de extra controles", besluit Diericx. 
 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is