Deze rugbyclub moet nog even wachten om te trainen door … kiezeltjes uit de Durme

Op 29 augustus 2018

Bron: Nieuwsblad.be, 28/8/2017
 

De maandenlange droogte heeft er voor gezorgd dat de aanleg van de nieuwe sportsite op Heirbrug langer duurt dan gepland. De Lokerse rugbyclub zal zo nog wat langer moeten wachten op haar nieuwe trainingsveld.

“Op de sportsite willen we naast het voetbal zowel de hockey- als de rugbyclub, twee nieuwe sporten in onze stad, huisvesten”, aldus Inge De Braekeleer, sectorhoofd cultuur en vrije tijd van het stadsbestuur.

“Er wordt een rugbyveld met ledterreinverlichting, doelpalen, ballenvangers en een beregeningsinstallatie voorzien door de stad. We zijn in februari met de grondwerken gestart zodat men in het voorjaar kon starten met de inzaai van het natuurgrasveld. Maar door het sproeiverbod zijn we water gaan oppompen uit de Durme om het terrein te beregenen. Daardoor zijn er mogelijk ook kleine steentjes op het grasveld terechtgekomen. Dat samen met de droogte waardoor het gras niet sterk genoeg is, leidt er toe dat het rugbyterrein nog niet klaar zal zijn tegen september zoals gehoopt.”

Het grasveld wordt nu grondig proper gemaakt en opnieuw doorgezaaid en bemest. Daardoor zal het pas in november bespeelbaar zijn. “Intussen kan de rugbyclub wel trainen op het voormalige SK-terrein maar zullen ze hun eerste twee competitiewedstrijden dus nog even op de Nachtegaallaan moeten spelen. Voor de hockeyclub, die op kunstgras speelt, is er geen probleem. Hun terrein zal wel klaar zijn”, aldus De Braekeleer, die hiermee reageert op de kritiek van de oppositie die het stadsbestuur laksheid verwijt.

“De stad Lokeren stak maar liefst 600.000 euro in dit project. Maar rugby en voetbal blijven nog altijd op hun honger zitten. De verschillende sportclubs moeten bovendien nog afspraken maken over het gebruik van alle terreinen en lokalen”, aldus N-VA voorzitter Dirk Van De Voorde en bestuurslid Bart Staes, die bovendien ook bestuurslid is van rugbyclub Lokeren. (les)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is