De aanhouder wint: sociale woningfraude wordt aangepakt na klachten. Maar wanneer gaat cv Tuinwijk proactief op zoek?

Op 30 maart 2021

 

“Drie gezinnen kregen opzeg na eigendomsfraude”: Sociale huisvestingsmaatschappij Tuinwijk pakt misbruik aan en Ook hier gaat gemeente op zoek naar fraudeurs in sociale woningen: “Vorig jaar nog drie mensen uit hun huis gezet” koppen de kranten vandaag. In navolging van andere huisvestingsmaatschappijen elders in Vlaanderen pakt ook cv Tuinwijk in Lokeren de sociale woningfraude aan. Er werden drie gezinnen uit hun huis gezet.

 

Het is duidelijk dat de meerderheid in onze stad wil scoren met deze mededeling. Wij van N-VA Lokeren vallen van onze stoel. Onze minister Diependaele wil dat eigendomsfraude proactief wordt gezocht en bestraft in Vlaanderen. Wij luidden al jaren de alarmbel op vlak van sociale woningfraude. We zijn dus verheugd dat hier eindelijk iets aan gedaan wordt op lokaal niveau. Wij vragen cv Tuinwijk natuurlijk ook om proactief op te treden onder het motto 'beter voorkomen dan genezen'. Het is opmerkelijk want in de tweede helft van 2019 werd een voorstel van onze fractievoorzitter, Eddy Van Bockstal, hieromtrent geweigerd! Tijd brengt raad zullen ze bij onze lokale CD&V en open VLD gedacht hebben.

Maar... de aanhouder wint!

 

Klik zeker door om het volledige artikel te lezen!

 

Bron: De Spiegeleir, Y. (2021, 30 maart). Drie gezinnen kregen opzeg na eigendomsfraude”: Sociale huisvestingsmaatschappij Tuinwijk pakt misbruik aan

hln.be. https://www.hln.be/lokeren/drie-gezinnen-kregen-opzeg-na-eigendomsfraude...

Bron: Elegeert, I. (2021, 30 maart). Ook hier gaat gemeente op zoek naar fraudeurs in sociale woningen: “Vorig jaar nog drie mensen uit hun huis gezet”

nieuwsblad.be. https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20210330_93384976

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is