Buurtbewoners en stedenbouwkundig ambtenaar tegen verkaveling!

Op 18 januari 2017

Bron Nieuwsblad 18/1/17  

De geplande verkaveling tussen de Ploegstraat en de Vijgenstraat, waar 175 nieuwe woningen zouden komen, ligt onder vuur. Zowel de provinciale stedenbouwkundige ambtenaar als de buurtbewoners zien immers de plannen van ontwikkelaar Santerra niet zitten.

Het nieuwe woonproject, ook begrensd door de Heirbrugstraat en de Durme, zou komen op de terreinen waar vroeger vervuilende industrie stond. De gronden werden intussen gesaneerd. Private partner Santerra en sociale huisvestingsmaatschappij Tuinwijk willen de site ontwikkelen. Nadat eerder al N-VA-raadslid Jasmien Van Bockstal en Groen-fractieleider Björn Rzoska fel hadden uitgehaald naar de plannen, diende nu ook een buurtcomité een bezwaar in tegen de vergunning voor Santerra. Volgende week staat er intussen een hoorzitting op de provincie gepland en worden alle partijen gehoord.

“We voelen ons alvast gesteund door de juridische argumenten die de provinciale stedenbouwkundige ambtenaar aanhaalt in zijn advies. Dat is heel duidelijk: dit project strookt niet met het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) voor dit gebied en dus mag er geen vergunning worden uitgereikt”, aldus bewoner Hervé Devos die de bezwaren van de buurt bundelde.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is